What type of a Rayaster are you?

What kind of Rayaster are you? Characters

5 WATAK. 3 GENERASI. 1 FAMILI.

Aidilfitri kian menjelma. Pelbagai persiapan perlu dibuat, masing-masing mempunyai gelagat yang unik dan tersendiri. Ada yang cool & calm, ada yang selamber. Yang panik pun ramai jugak.

Profil Rayaster mana yang menggambarkan gelagat kamu pula?

Jawab kuiz ni, share dan bandingkan keputusannya dengan yang tersayang!

Share to Facebook Start the Quiz

Q1:

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Apakah erti Raya kepada anda?
  • A much needed break. Kerja tak henti, Raya bolehlah bernafas sikit.
  • Famili & member-member. Raya isn't Raya without them.
  • A time to whip out my management skills. Bab ni memang I terrer.
  • Apa lagi, enjoy outdoor kampong life la!
  • It's a time to relax. Renung tahun yang dah berlalu.
Mak suruh buat dodol dalam dulang besar tu. Saya akan ...
  • Do it. But kena standby in case office calls or ada emergency.
  • Make sure semua orang tolong. It's a family activity!
  • Help her get all the bahan mentah. In the most cost-effective way.
  • No hal. Memang I yang buat most of the time pun!
  • Gladly do it. Once a year takkan tak boleh kot.
Bila nak buat Open House, benda paling penting ialah ...
  • To make sure takde kerja lain yang pending. Kalau tak, kacau!
  • Semua orang ada! That’s all that matters.
  • Making sure everyone contributes. Semangat kekeluargaan la katakan.
  • Kena cari setting yang best. Kalau outdoor barbeque confirm happening!
  • Keeping it simple. Ala kadar dan ikut kemampuan.
Hari Puasa yang terakhir, saya biasanya sedang ...
  • Rushing nak habiskan kerja. Confirm tiba-tiba ada last minute job.
  • Inviting semua famili members to buka puasa together.
  • Ready and prepared. Everything yang kena beli, saya normally settle-kan.
  • Going all out with my outdoor / sports routines. Last day so boleh la push badan extra sikit.
  • Tak sabar nak sambut Syawal, at the same time rasa sedih Ramadhan dah habis.
Perjalanan pulang ke kampung adalah ...
  • Tiring. Baru habis kerja.
  • A lively affair. Jarang whole family together.
  • Filled with excitement.
  • Beautiful. Asyik tengok scenery je.
  • Humbling. Thinking of my blessings and rezeki.